Kategorier

Stang med æbler og makroner

300 g hvedemel
100 g margarine
1 æg
1 spsk sukker
1 dl mælk
½ tsk salt
50 g gær

3-4 æbler
ca. ½ pose små makroner

hakkede nødder

Lun mælken og rør gæren ud heri. tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt igennem. Stilles til hævning et lunt sted i ca. ½ time.
Ælt dejen igen og del den i to portioner, der udrulles til firkanter ca. 25 x 30 cm. Fordel de skrællede æbler, der er skåret i tynde skiver på den midterste tredjedel af dejpladerne (der kan bruges æblemos i stedet) og dæk æblerne med hele eller knuste makroner. Fold først enden af dejen ind over fyldet og derefter kanterne så de dækker hinanden.
Læg stængerne på bagepladen med sammenføjningen nedad og pensl med æggehvide og drys med hakkede nødder.
Bages midt i ovnen ved 200º i ca. 20 min.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.