Kategorier

Sprængt skinke

8-10 pers.

3 kg skinke

Saltlage:
3 liter vand
600 g salt
150 g mørk farin
6 laurbærblade
6 hele nelliker
15 hele allehånde
15 hele peberkorn

Bland alle dele til saltlagen og lad det koge sammen i ca. 3 min. Afkøl lagen. Læg skinken i en passende beholder og hæld lagen over. Læg en tallerken på og sæt en skål over så skinken er trykket ned i lagen. Lad den stå sådan i 4 dage. Derefter tages skinken op og skylles i rent vand, før den koges i rent vand evt. tilsat et par porreblade. Skinken småsimrer i ca. 2 timer.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>