Kategorier

Sprængt lammekølle med lun salat og peberrodsfløde

Lam, Lammekølle – Personer: 6

1 lammekølle, evt. udbenet

Saltlage:
3 l vand
800 g salt
100 g sukker

Kogelage:
vand
1 løg
1 gulerod
2 laurbærblade
2 kviste timian
10 peberkorn

Lun Salat:
3/4 kg små nye kartofler
12 små gulerødder
10 forårsløg
250 g broccoli

Marinade:
3 spsk olivenolie
3 spsk limesaft

Grøn Peberrodsfløde:
1½ dl piskefløde
1½ dl creme fraiche 18%
½ ts salt
peber
2 spsk frisk reven peberrod
1 dl hakket brøndkarse

Lammekølle: Vand, salt og sukker koges sammen og afkøles. Lammekøllen lægges i saltlagen og trækker køligt i 2 døgn, helst i køleskab, vendes flere gange, hvis saltlagen ikke dækker helt. Køllen tages op af saltlagen og koges i vand tilsat løg, gulerod, laurbærblade, timian og peberkorn. Koges ca. 1 ½ time under låg ved svag varme. Trækker 20-30 min. indpakket i alufolie. Køllen kan serveres varm eller kold skåret i tynde skiver.

Salat: Kartoflerne skrubbes, halveres, hvis de er store. Gulerødderne skrubbes eller skrælles. Forårsløgene renses. Broccolien deles i buketter, stokken skæres i terninger. Kartoflerne koges i letsaltet vand i 8-10 min. Gulerødderne koges med yderligere 2 min. Broccolien koges med yderligere 2 min. Forårsløgene koges med yderligere 2 min. Grøntsagerne hældes til afdrypning i en sigte og fordeles på et fad. Marinaden piskes sammen og hældes over.

Peberrodsfløde: Fløden piskes til skum og blandes med de øvrige ingredienser til peberrodsfløden.

Kilde: Vinklub Nr. 1, april 1992. Kilde: Andre Dewald, 11 Maj 93

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.