Kategorier

Sprøjtetrøffel med kanel, nelliker og appelsin i chokoladeskaller

Ca. 70 stk.

250 g mørk chokolade, 70% kakao
5 dl fløde
50 g honning
3-4 stænger kanel
reven appelsinskal af ½ appelsin
12 hele nelliker

Hak chokoladen fint. Kog fløden op med kanel, nelliker og appelsinskal. Lad blandingen trække køligt natten over. Kog op sammen med honning og sigt så fløden. Lad fløden køle lidt af, kom chokoladen i. Rør (ikke pisk) til chokoladen er smeltet og massen er homogen. Lad den køle af til ca. 25 grader. Kom den i en sprøjtepose. Sprøjt trøffelmassen i skallerne. Når trøflen har sat sig lukkes formen med et nyt lag chokolade (bund). Når chokoladen er stivnet vendes chokoladekonfekten ud af formen.

Læs også Temperering af chokolade og støbning af skaller.

Kilde: Meyers Køkken

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.