Kategorier

Sprængt lammebov

Hovedret, Lammekød – Personer: 5

1 lammebov
4 spsk salt
1 spsk farin
2 laurbærblade
½ tsk knust sort peber
½ tsk knust allehånde
4 hele nelliker
1 suppevisk

Skyl kødet og dup det tørt med papir fra køkkenrullen. Bland salt og farin med knuste laurbærblade, nilliker, peber og allehånde og gnid kødet med blandingen. Læg kødet med saltblandingen i et lerfad og lad det stå koldt i 1 døgn. Skyl salt og krydderier af og kog kødet i en gryde med så meget vand at det lige dækker. Skum af, når det begynder at koge, og læg suppevisk ved. Lad kødet koge ved svag varme i ca. 1 time & 15 min. Fjern bovbladet og skær kødet i tynde skiver. Server med kogte grønsager, persilledryssede kartofler og evt. smeltet smør.

Tilberedningstid: Ca. 1½ time + 24 timers indsaltningstid.

Kilde: Michael Aggerholm, 30 Aug 93

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.