Kategorier

Sopa de frijol negro, Suppe af sorte bønner

Mexicansk, supper 8 personer

2 spsk olie
6 dl frijoles
2 spsk tomatpuré
½ løg
1 fed hvidløg
1 1/4 liter caldo de pollo eller 3 hønsekødsbouillon 1 1/4 liter
2 grønne chilipebre
8 stilke frisk koriander
1 nip sukker
Salt
Sort peber
4 spsk olie ekstra
2 skiverdaggammelt franskbrød

Varm de 2 spsk. olie i en gryde. Kom bønner, tomatpuré, løg og hvidløg i en blender og lad den køre, til blandingen er blevet til en glat masse. Tilsæt evt. lidt hønsebouillon, hvis blandingen bliver for tør til at blende. Hæld blandingen gennem en sigte (eller direkte) ned i den varme olie – langsomt, så olien ikke sprøjter. Tilsæt hønsebouillon, chilipebre, koriander, sukker, salt og peber. Bring suppen i kog og lad den simre sagte uden låg i ca. 30 min Til den er blevet tyk. Så tages krydderurter og chilipebre op. Hvis det skal være stærkt, kan man hakke chilipebrene og hælde dem tilbage i suppen. Skær franskbrødene i tern på 1 cm. Varm de 4 spsk. olie på en stegepande og steg brødterningerne gyldne under jævnlig omrøring, hvorefter de lægges til afdrypning på fedtsugende papir. (de kan alternativt bages i ovn, 30 min ved 140 grader, men de skal vende af og til)

Kilde: Lars Olesen

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.