Kategorier

Solbærsorbet

250 g sukker
3 dl vand
siet puré af 500 g solbær
2 æggehvider

Kom solbærrene og en smule sukker i en gryde over svag varme og rør, til bærrene begynder at safte.
Oplys sukkeret i vandet i en lille gryde over svag varme. Øg varmen og lad det koge livligt i 3-4 min. uden at røre rundt. Rør frugtpureen i sukkerlagen og lad den køle af.
Hæld den kolde frugtblanding i en fladbundet frostsikker beholder og frys den 1-2 timer, til sorbetblandingen er grødet. Pisk æggehviderne, til de kan danne bløde toppe.
Hæld den frosne frugtblanding over i en skål og pisk den blød. Fold æggehviderne i. Hæld sorbet tilbage i frostbeholderen og frys den. Stil den i køleskab ca. 15 min., før den skal serveres, så den kan blive en smule blødere.

Tip: Brug andre frugter i stedet for solbær, Hindbær og jordbær kræver ikke kogning, de skal blot pureres.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>