Kategorier

Solæg

Solæg spises som regel på gode gamle Sønderjydske værtshuse, hvor de kan ses i store glas. Æggene kan dog også med stor nydelse serveres ifb. med en frokost – evt. inden silden som en “starter”.

æg – ikke for store, og beregn ca. et æg pr. person
løgskaller
vand
salt

Tilbehør:
olie
eddike
dijonsennep
tomatketchup
Tabasco
HP sauce
engelsk sauce
kinesisk soya

Æggene koges i 20 min. i rigeligt vand sammen med løgskaller (de tørre lag af løgene) Efter afkøling knækkes skallen på ægget ganske lidt.

Et stort sylteglas fyldes med vand og heri opløses så meget salt som det er muligt. Herefter lægges æggene i saltvandet, og man lader dem stå i glasset. Æggene skal trække i saltvandet min. 24 timer inden servering, og kan stå i saltvandet max. 3 døgn.

Servering: Æggene serveres dekorativt i glasset, således at et æg fiskes op af saltvandet, hvorefter det pilles. Ægget skæres over i 2 halve (blommen vil pga. den lange kogetid være grøn i kanten). Blommen tages forsigtigt op, og i blommehullet hældes ganske lidt af hvert af tilbehørene – alt efter temperament og fantasi. Blommen lægges forsigtigt omvendt tilbage på ægget, hvorefter det halve æg med tilbehør spises i en mundfuld (derfor bør æggene ikke være så store). Denne himmerigsmundfyld skyldes godt efter med masser af øl og snaps.

Kilde: Trine Deutschbein

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.