Kategorier

Små brød med kødfyld

Frokostret, Indbagt mad, Hakket kød – Personer: 4

75 g margarine
½ l mælk
1½ pakke gær
1 æg
1 tsk salt
1 tsk sukker
15 dl hvedemel

Kødfyld:
2 løg
1 porre
2 peberfrugter
2 kartofler
500 g hakket oksekød
2 spsk olie
½ dl kinesisk soya

Pil og hak løgene. Rens porren og skær den i tynde ringe. Rens peberfrugterne og skær dem i små terninger. Skræl kartoflerne og riv dem. Svits løg og kød i olien til det har skiftet farve. Tilsæt porre, peberfrugt og kartofler. Lad det svitse sammen med kinesisk soya i ca. 10 min. Lad det afkøle. Smelt margarinen og tilsæt mælken. Når væsken er lillefingervarm udrøres gæren. Tilsæt æg, salt, sukker og halvdelen af hvedemelet. Ælt mere mel i indtil dejen er blank og smidig. Del dejen i 16 stk., der hver trilles til boller. Bollerne rulles ud til cirkler på størrelse med en kagetallerken. Kødfyldet fordeles på dejcirklerne i en stribe på midten. Dejen foldes op om fyldet og klemmes sammen så det ligner en omvendt båd. Pakkerne pensles med æg og bages ved 200° i ca. 20 min. Disse pakker er velegnede til frysning.

Kilde: Andre Dewald, 14 Aug 93

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.