Kategorier

Små Baconbrød

32 stk.

200 g bacon
2 løg
4½ dl mælk
40 g gær
2-3 fed presset hvidløg
1 tsk sukker
2 tsk salt
½-1 tsk kværnet peber
700 g hvedemel

Skær eller klip bacon i terninger. Pil og hak løgene groft. Rist løg og bacon på panden. Kom blandingen i en skål. Tilsæt mælk og rør gæren ud heri. Kom de øvrige ingredienser i skålen og ælt dejen til den er ensartet. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted ca. 45 min. Ælt dejen let igennem, del den i to portioner, der formes til kugler, og lad disse hvile i 2-3 minutter, inden de trilles til stænger, der hver deles i 16 stykker. Form dem til små brød, stil dem til hævning i 15 min. til dobbelt størrelse. Pensl brødene med æg og rids dem. Bag brødene ca 10 min. ved 225 grader på miderste rille.

Kan serveres til suppe, omelet, salat eller bare et glas øl.

Kilde: Britta Vibe

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>