Kategorier

Smørkage

300 g. mel
100 g. margarine
1 pk. gær
1 æg
1 spsk. sukker
½ tsk. salt
1 dl. mælk
½ tsk. kardemomme

Remonce af:
100 g. margarine
100 g. brun farin
kagecreme af ½ ltr. mælk
rosiner til fyld

Smelt margarinen og udrør gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt. Stilles til hævning til dobbelt størrelse. Tag halvdelen af dejen og beklæd bunden af en bradepande med den. Smør kagecreme på og hæld rosiner over. Tag den anden halvdel af dejen og udrul til en aflang firkant. Smør remoncen på og rul den sammen til en roulade. Skær rouladen ud i 1 cm. tykke skiver. Tryk skiverne flade og læg dem ved siden af hinanden på kagecremen. Efterhæver i 30 min., pensles med æg og bages i ovnen på miderste rille ved 200° i ca. 15 min. Afkøl kagen og smør den evt. med hvid glasur.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>