Kategorier

Smørkage

Dej:
250 g mel
150 g smør
1/4 tsk salt
2 tsk sukker
25 g gær
1 ½ dl mælk

Creme:
2 dl mælk
1 æggeblomme
1 æg
2 spsk sukker
1 tsk vanillesukker
1 spsk mel

Remonce:
100 g smør
50 g smør
1 spsk havregryn
2 dl rosiner

Glasur:
100 g florsukker
2 ½-3 tsk rom/citronsaft
æggehvider til pensling

Hak mel og smør sommer findel det til en grynet masse. Bland sukkeret og salt i. Rør gæren glat med den kolde mælk, hæld den i og rør dejen smidig og blank. Lad den hæve, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse. Til cremen bringes mælken i kog. Æggeblomme og æg piskes med sukker og vanillesukker. Melet røres i, og mælken tilsættes, mens der piskes. Det hele hældes i gryden igen og varmes op under piskning til kogepunktet. Afkøl cremen og rør i den nu og da, så den ikke trækker skind. Rør smør og sukker sammen og rør havregryn i. Ælt dejen let igennem, del den i to dele og rul den ene del ud i en rund plade, der lægges i en rund springform 25 cm i diameter. Smør et tyndt lag remonce på og fordel halvdelen af cremen over.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.