Kategorier

Smørbirkes

Ingredienser
150  g  Smør
500  g  Mel 
1  tskf  Salt
1  spskf  Sukker 
50  g  Gær
1/4  l  Mælk 
100  g  Smør
Æggehvide 
Birkes     

Fremgangsmåde
De 150 g smør smuldres i melet.
Salt og sukker tilsættes.
Gæren røres ud i den lunkne mælk og blandes i melet.
Dejen æltes godt sammen,inden den forhæves
20 min.Udrulles i en aflang firkant på ca.20×50 cm.
På den ene lange halvdel smøres derefter blødgjort smør.
Den anden halvdel foldes over og bukkes lidt ind under
den smurte halvdel,så der bliver “lukket”.
Pensles med sammenpisket æggehvide,
drysses med birkes og skæres ud i trekanter.
Bages i ovn ved 200′ i ca. 15 min.Halveres og smøres med smør.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.