Kategorier

Skinke med stuvet grønkål

4 personer

1 stok grønkål – 600-800 g uden stok
salt
1½ spsk smør
1½ spsk mel
½ l mælk
evt. 1 dl fløde
salt
peber
lidt reven muskat
1 lille kogt bayonneskinke

Skyl kålen, og riv den fra stokken. Blanchér kålen i letsaltet kogende vand i 8 minutter. Hæld vandet fra, og afkøl let, inden kålen hakkes groft med en kniv. Tilbered en opbagning ved at smelte smørret, uden at det tager farve, og rør melet i. Spæd med mælk, og kog op ind imellem. Tilsæt evt. lidt fløde for at runde stuvningen af. Smag til med krydderier. Kom kålen i, og kog den over svag varme, til den har passende tykkelse. Servér til tynde skiver kogt skinke med kartofler eller hårdkogte æg.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>