Kategorier

Sisses sønderjydske stang

2 stk.

300 g mel
200 g smør
2 æg
3 spsk sukker
50 g gær

Fyld:
50 g revet marcipan
2 spsk smør
1 æggehvide

Pynt:
1 æggeblomme
groft sukker
snittede mandler

Mel og smør hakkes sammen, gæren smuldres i, sukker og de sammenpiskede æg tilsættes. Dejen æltes, deles og hvert stykke rulles ud til en aflang plade. På midten fordeles fyldet, der er rørt sammen af revet marcipan, smør og æggehvide. Dejens sider foldes op om fyldet, lukkes godt og lægges på en smurt bageplade. Stilles til hævning 10 minutter på et lunt eller 10 timer på et køligt sted. Pensles med æg, drysses med sukker og mandler. Bages midt i ovnen ved 200° i 20 minutter. Stangen kan fryses.

Kilde: Hüttemeiers Madmagasin

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.