Kategorier

Sirupskage med kærnemælk og krydderier

1 bradepande

350 g sirup (2 ½ dl)
2 tsk tvekulsurt natron
250 g sukker
2 tsk stødt kanel
100 g smør eller margarine
2 tsk stødt ingefær
4 dl kærnemælk
1 tsk stødte nelliker
750 g hvedemel

Sirup, sukker og smør smeltes i en gryde og afkøles. Mel, natron og krydderier sigtes og røres i sirupsmassen skiftevis med kærnemælken. Dejen fyldes i en smurt bradepande på ca. 3 l.

Bagetid: 1 1/4 time ved 150°.

Tips: Kagen smager bedst, når den ikke spises helt nybagt. Den kan eventuelt glaseres med hvid glasur eller kakaoglasur.

Kilde: Politikens “Vi bager” anno 1969.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>