Kategorier

Sigtebrød

2½ dl lunkent vand
1 dl yoghurt eller ymer
25 g gær
1½ tsk salt
2 tsk sukker
500 g sigtemel
2 spsk yoghurt

Rør vand og yoghurt sammen. Smuldr gæren og rør den ud i yoghurtblandingen. Kom salt og sukker i. Hæld melet i. Rør dejen godt igennem og hæld den ud på bordet og ælt den med så meget mel, den kan tage, uden at den virker tør. Træk og saml dejen, til den er blank.
Dæk dejen med et fugtigt viskestykke og stil den til hævning ca. 1 time.
Smør en springform med smør.
Drys lidt mel på bordet og ælt dejen let igennem. Form dejen til et rundt brød og læg det i formen. Læg viskestykket over igen og lad brødet efterhæve ca. 20 min.
Pensl brødet med yoghurt og bag det på nederste ovnribbe i ca. ½ time ved 225º.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>