Kategorier

SICHUAN APPELSINKRYDRET OKSEKØD

Der anvendes : til 2 personer

ca. 2 dl. oksekød finskåret i små lunser
2 spsk. finthakket frisk skrællet ingefær
1 spsk. finthakket hvidløg
2 hele forårsløg
3-6 hele tørrede røde chilipeber, uden kerner
1 stor rød peberfrugt
1 spsk. Hoisin sauce
7-8 spsk. olie (sesam eller vindruekerneolie)
skræl fra 2 omhyggeligt vaskede appelsiner

Fremgangsmåde :
1 : Vask appelsinerne grundigt. Skræl dem med en kartoffelskræller, således at en smule af det hvide bliver siddende på skallen. Skær appelsinskallen i meget smalle strimler, ca. 2 cm. lange

2 : Skræl og hak ingefær og hvidløg. Skær forårsløget diagonalt i ca. 2 cm lange stykker. Skær peberfrugten i ca. 2 cm. lange strimler. Kødet skæres ud i ca. 3 cm. lange strimler. Frøene fra chilipeberne fjernes.

3 : Opvarm 2-3 spsk. olie i en wok og steg forsigtigt orangeskallerne til de er brune og sprøde. De må ikke blive sorte. Det tager højst 2 minutter. Tag appelsinskallerne op med en hulske og anbring dem på et stykke køkkenrulle. Lad olien blive i Wokken.

4 : Skru ned for varmen under wokken og steg chilipeberne uden at de bliver brændte. Tages herefter op og anbringes på et stykke køkkenrulle til afdrypning.

5 : Hæld nogle få spiseskefulde olie i woken og tilsæt kød og hoisin sauce. Rør konstant i et minut og tilsæt så ingefær og hvidløg. Forsæt med at røre i 2-3 minutter indtil kødet er næsten færdigstegt.

6 : Tilsæt peberfrugter og steg i 1 ½ minut. Tilsæt forårsløg og steg i ½ minut. Drysses med appelsinskal og chilipeber. Vend dem i retten og server straks med ris.

Kommentar : I stedet for oksekød kan fx. anvendes kylling eller kalkunkød. Der kan ligeledes tilsættes bambusskud, vandkastanier og peberfrugter kan undlades – retten kan således varieres på mange måder. Det er dog vigtigt at fastholde dybstegningen af appelsinskaller. Mængden af chili kan også nedsættes væsentligt, efter smag.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.