Kategorier

Sct. Gallener brød

115 g halvsigtemel
260 g hvedemel
3,7 dl vand
10 g salt
20 g gær
evt. valnødder

Opløs gæren i let køligt vand. Rør salt i. Ælt melet til dej og lad den hvile tildækket i 15 minutter. Der kan evt. tilføres valnødder til dejen. Slå luften ud af dejen og lad den efterhæve i 15 minutter. Slå igen luften ud af dejen og lad den hvile 3-4 minutter. Form den til brød eller baguettes.
Sæt brødet i en 270 grader varm ovn, men skru ned til 210 grader og bag så brødet færdigt ca. 30 minutter (baguettes bages 10 minutter ved 270 grader). Hæld et par dl. vand i bunden af ovnen, så der dannes damp. Derved bliver brødskorpen mere elastisk, og får lettere ved at udvide sig, og brødet får den bedst mulige krumme og skorpe.
NB! Såvel mængdeangivelse som hæve- og bagetider er tilnærmede størrelser, der afhænger af lokale forhold; melets fugtighed, lokalets temperatur, ovnens beskaffenhed osv.

Kilde: Meyers Køkken

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>