Kategorier

Scones med purløg

Personer: 30

225 g Hvedemel
1 æg + mælk, ialt 1½ dl
2 tsk Bagepulver
1 tsk Sukker
1 nip Hvidløgspulver
1/4 tsk Cayennepeber
1/4 tsk Stødt muskatnød
1 tsk Salt
4 spak Fintklippet purløg
60 g Koldt smør i små terninger

Forvarm ovnen til 225°. Bland melet med salt, bagepulver, sukker, krydderier og purløg. Fordel smørret i melblandingen med fingerspidserne. Pisk æg og mmælk sammen og rør det i melet. Dejen må ikke være klæbrig ~ tilsæt lidt mere mel om nødvendigt. Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt den hurtigt sammen. Pres den med fingrene til en 1 cm tyk plade. Dyp kanten af et glas på ca. 4 cm i diameter i mel, og stik scones ud af dejen. Stil dem på en plade med bagepapir, som er drysset med et tyndt lag mel. Bages i ovnens øverste del i ca. 10 min. Scones smager bedst samme dag, de er bagt. Servér dem lune til suppe, evt. med koldt smør til.

Kilde: Stine Hansen, 09 Sep 93

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.