Kategorier

Saltvandsbøf med varm tomatsky og rosenkål

Hovedretter, Fisk, Gæstemad, Røgvarer – Personer: 4

600 g saltvandsfisk (*)
salt
2 æg
50 g skalotteløg
60 g røget spæk
1 spsk creme fraiche 38%
estragon
salt og peber
smør til stegning
rosenkål
vand
smør

Tomatsky:
50 g skalotteløg
1 spsk kapers
1 fed hvidløg
lidt olivenolie
500 g godt modne tomater
1/4 dl estragoneddike
friskkværnet hvid peber

Fiskekødet hakkes fint med en kniv og røres sejt med lidt salt. Æg og creme fraiche røres i. Finthakket skalotteløg og estragon og røget spæk i fine tern tilsættes. Smag til med salt og peber og form farsen til bøffer. Bøfferne steges gyldne i smør, og serveres med tomatsky og rosenkål: Stilken fjernes fra tomaterne. Der skæres et kryds i tomathinden. Tomaterne blancheres og hinden fjernes. De hindefri tomater, skalotteløg og hvidløg hakkes. Svits løget i olivenolien uden at brune, og tilsæt tomaterne. Tilsæt estragoneddike og kapers, og lad skyen simre 10-15 min. I mellemtiden renses rosenkålen (mængde efter behag), halveres evt. og koges under låg i lidt letsaltet vand. Lidt smør vendes i til sidst. Tomatskyen fortyndes med lidt grøntsagsvand fra rosenkålen og smages til med friskkværnet hvid peber og evt. lidt salt. (*) F.eks. kulmule, torsk, sej eller issing.

Kilde: Stine Hansen, 23 Aug 93

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.