Kategorier

Søren Gerickes æblekage

5 store syrlige æbler
1 spsk sukker
1 spsk honning
1 tsk strøgen kanel
1 dl vand
½ stang vanille eller 1 tsk vanillesukker
250 g rasp (lige dele tvebakker og makroner, der knuses)
smør

Kernehusene fjernes, og æblerne skæres i grove stykker. De koger godt igennem med vand, sukker, honning, kanel og vanille i ca. 10 minutter. Æblemosen og rasp fordeles i 3 lag i små ildfaste portionsskåle. Der kommes en god klat smør på toppen, og de bages i ca. 25-30 minutter ved 200 grader på mellemste rille. De skal være så varme, at de koger i siden.

Tips: Prøv at skære 2 æbler i stykker og kom dem i æblemosen, inden æblekagerne lægges sammen og bages.

Server med enten let pisket flødeskum eller bare en god piskefløde til.

Kilde: Søren Gericke

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.