Kategorier

Sødtkrydrede pærer

20 gråpærer
saft fra 1 citron
50 g frisk ingefær
50 g mandler
250 g lys sirup
1 kanelstang
10 hele nelliker

Skræl pærerne, halver dem og fjern kernehuset. Bland ca. 1 L vand med citronsaften og bring det i kog. Læg pærerne i og lad dem mørne ved meget svag varme i 2-3 min.. Tag dem op og læg dem side ved side i et dybt fad.
Skræl ingefæren og skær den i tynde skiver, skold og smut mandlerne. Bland sirup, kanel, nelliker, ingefær og mandler, giv det et opkog og hæld det straks over pærerne. Øs gentagne gange lage over pærerne under afkølingen.
Passer perfekt til dyrevildt.
Tip: Pærerne kan laves i god tid. Tildækket i køleskab holder de sig et par dage.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.