Kategorier

Rugbrødsis

12 personer

75 g mørk rugbrød
225 g sukker
50 g hasselnødder
3 æggehvider
5 dl piskefløde

Rugbrøddet rives, evt. i en blender, og ristes gyldent på en pande med hakkede hasselnødder, 50 g sukker og en lille klat smør – lad det køle af.

Pisk 3 æggehvider stive, tilsæt 2 spsk sukker, og pisk igen, tilsæt igen 2 spsk sukker, pisk, og fortsæt til der ialt er tilsat 175 g sukker.

Pisk 4 dl piskefløde stiv, og fold æggehviderne heri sammen med rugbrødsraspen og evt. hakket mørk chokolade – kommes i en pæn form og fryses i 3-4 timer.

Ved serveringen tøes den op til den slippe formen, evt. dyppes i varmt vand nogle sekunder, og pyntes med hele hasselnødder og flødeskum af 1 dl piskefløde.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.