Kategorier

Rugbrød med surdej

Ingredienser
2  l  Lunken vand
6  tskf  Salt 
1  kg  Skårne rugkerner
2  dl  Sesamfrø 
1 1/2  kg  Rugmel
2  dl  Surdej 
2  dl  Hørfrø
2  dl  Solsikkekerner 

Fremgangsmåde
Vand hældes i en stor rørreskål,
surdej tilsættes. Under forsat
omrøring tilsættes salt, hørfrø,
sesamfrø, solsikkekerner, rugkerner
og rugmel. Skal i alt røres i 10 min.
2 dl. dej tages fra, resten fordeles
i 2 rugbrødsforme, overdækkes og stå
i stuetemperatur i min 12 timer.
Bages ved 170 grader i ca 1 1/2 time.
Tages ud af formen og tørre på
eftervarmen i ovnen i ca. 2 timer.
Den nye surdej skal også stå i stuetemperatur
i 12 timer, kan derefter opbevares i køleskab i 4 til 6 uger.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.