Ingredienser
2 l Lunken vand
6 tskf Salt
1 kg Skårne rugkerner
2 dl Sesamfrø
1 1/2 kg Rugmel
2 dl Surdej
2 dl Hørfrø
2 dl Solsikkekerner
Fremgangsmåde
Vand hældes i en stor rørreskål,
surdej tilsættes. Under forsat
omrøring tilsættes salt, hørfrø,
sesamfrø, solsikkekerner, rugkerner
og rugmel. Skal i alt røres i 10 min.
2 dl. dej tages fra, resten fordeles
i 2 rugbrødsforme, overdækkes og stå
i stuetemperatur i min 12 timer.
Bages ved 170 grader i ca 1 1/2 time.
Tages ud af formen og tørre på
eftervarmen i ovnen i ca. 2 timer.
Den nye surdej skal også stå i stuetemperatur
i 12 timer, kan derefter opbevares i køleskab i 4 til 6 uger.