Kategorier

Rugbrød

2 stk.

50 g gær
5 dl mælk
2 tsk salt
1 tsk anis
2 tsk fennikel
2 dl hvedeklid
5 dl rugmel, gerne groft
5 dl rugsigtemel
ca 2 dl hvedemel

Smuldr gæren ned i en skål. Varm mælken til den er fingervarm, og hæld den i skålen. Rør til gæren er opløst. Tilsæt salt, anis, fennikel, hvedeklid og rugmel. Bland det hele godt. Tilsæt rugsigtemel og arbejd dejen godt igennem. Lad dejen hæve ca 1 time under et klæde. Læg dejen på et melet bord og ælt den et øjeblik. Tilsæt hvedemel til den bliver en smidig dej, der slipper bordet. Del dejen i to og form dem til runde eller aflange brød. Læg dem på en smurt plade og lad dem hæve i ca 30 min. Bag brødene ved 175 grader på nederste rille i ca 45 min. Lad dem køle under et stykke viskestykke.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>