Kategorier

Rugbrød med hele rugkerner

20 g gær
3 dl vand
250 g groft rugmel
250 g hvedemel
2½ dl hele, udblødte rugkerner
1 spsk salt
2 spsk mørk sirup
valset rug til drys

Rugkernerne udblødes et døgn.
De afdryppes og iblødsætningsvandet måles og suppleres til 3 dl, der lunes til 35º. Gæren udrøres heri. De øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes til den er blank og smidig. Dejen trilles til en kugle, dækkes med et fugtigt klæde og hæver lunt i 2 timer.
Dejen slåes ned og formes til et brød der trilles i valset rug og lægges i en smurt bageform.
Brødet efterhæver i 45 min., pensles med vand og bages ca. 45 min. ved 250º. Når der er 15 min. tilbage af bagetiden, tages brødet ud af formen og bages færdigt på pladen, så det kan få sprød skorpe.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.