Kategorier

Rosinbrød

1 stk. og 15 boller

500 g mel
100 g smør
50 g sukker
50 g gær
1 æg
2 dl mælk
100 g rosiner
½ tsk kardemomme
1 tsk salt

Mælken lunes, og heri opløses gæren, og de øvrige ingredienser æltes i til en ensartet dej, der hæver til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket. Dejen deles i 2 lige store dele; den ene til rosinbrød og den anden deles op i 15 lige store stykker til boller. Rosinbrødet slås op som et franskbrød, anbringes i en velsmurt form og efterhæver til dobbelt størrelse et lunt sted. Stryges med æggestrygelse og bages på ovenes nederste rille ved 220 grader i forvarmet ovn i 20 min. Boller: De 15 små dejstykker formes til boller, der anbringes på en smurt plade og efterhæver til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket. Stryges med æggestrygelse og bages på ovnens midterste rille ved 220 grader i ca 12 min. Bollerne afkøles på en rist.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>