Kategorier

Renés rugbrødsis

4 personer

75 g mørkt, fugtigt rugbrød
50 g hakkede hasselnødder
50 g sukker
smør til ristning
3 æggehvider
175 g sukker
4 dl piskefløde
evt. mørk chokolade

Servering:
hele hasselnødder
1 dl piskefløde

Rugbrødet rives, evt. i en blender, og ristes gyldent på en pande med hasselnødder, sukker og en lille klat smør – lad det køle af. Pisk æggehviderne stive, tilsæt 2 spsk sukker, og pisk igen, tilsæt igen 2 spsk sukker, pisk, og fortsæt til alt sukkeret er brugt. Pisk fløden stiv, og fold æggehviderne heri sammen med rugbrødsraspen og evt. hakket mørk chokolade – kommes i en pæn form og fryses i 3-4 timer.

Ved serveringen tøs den op til den slippe formen, evt. dyppes i varmt vand nogle sekunder, og pyntes med hele hasselnødder og flødeskum.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.