Kategorier

Rabarberkage med flødeskum

500g rabarber
175 g sukker
smør til formen

Dej:
4 æg
100g sukker
2 tsk vanillesukker
100g smeltet, afkølet smør
200g mel

Pynt:
2½ dl piskefløde

Skyl rabarberne og skær dem i små stykker. Læg dem på en pande, drys sukker på og lad dem stå med låg for sagte blus i 15 minutter. Vend lidt rundt.

Dej: Rør æg, sukker og vanille til en luftig creme. Si lagen fra rabarberne i og pisk til en let cremet masse. Pisk smørret i. Sigt melet i og vend det forsigtigt i med en dejskraber. Beklæd en springform på 23 cm i diameter med bagepapir. Fyld halvdelen af djen i. Bred rabarberstykkerne over og hæld den resterende dej over. Bag den straks i ovnen på nederste rille ved 200 grader i ca. 35 minutter. Pisk fløden til skum. Pynt den kolde nybagte kage og server den straks.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>