Kategorier

Rønde simrekød

800 g oksekød (feks. skank, flanker, hals)
4 løg
2 fed hvidløg
1 usprøjtet citron
6 bløde tomater
4 kviste timian
2 spsk rødvin
salt og friskkværnet sort peber
6 store melede kartofler
120 g gedeost eller anden ost
200 g sønderjysk pølse
purløg

Tilbehør:
syltede hvidløg
syltede courgetter

Løgene pilles, citronen skæres i skiver, tomaterne i grove terninger. Kødet skæres i grove stykker og lægges sammen med grønsagerne i en stegeso eller ovnfast gryde med låg. Rødvin og så meget vand, at det dækker kødet godt hældes på. Soen eller gryden sættes i en 250C varm ovn og kødet brunes godt i 15-20 min. Låget lægges på, der skrues ned til 150C. Kartoflerne vaskes og bages med i ovnen i en time. Efter bagningen pilles de, lægges ned til retten og simrer med de næste 6 timer. Før serveringen vendes pølseskiver rundt i retten et øjeblik, og der smages til med salt og peber.

Servering: Gryderetten serveres med en god spsk gedeost eller anden evt revet ost, og klippet purløg på toppen.

Kilde: Søren Gericke

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.