Fisk, sauce, grøntsager 4 personer
Sennepsauce:
1 tsk sennepspulver
1 tsk honning
1 tsk hvidvinseddike
1/4 tsk engelsk sauce
½ tsk groft salt
Friskkværnet peber
3½ dl syrnet fløde 9%
1 kg nye kartofler i 1 cm skiver
2 dl vand
½ tsk groft salt
2 røget makrel ( 400g)
1 l frisk, grovrevet spinat
4 gulerødder i halve, skrå skiver
Varmetid: Ca. 7 min ved 200°
Sennepsauce: Rør sennepspulver, honning, eddike, engelsk sauce, salt og peber sammen. Rør syrnet fløde i. Smag sauceén til og stil den tildækket i køleskab i mindst ½ time. Kom kartoffelskiverne i kogende vand tilsat salt og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 8 min. Hæld dem til afkøling i et dørslag. Rens makrellerne for skind og ben. Skær fileterne i skrå skiver ca. 3 cm. Læg dem på en bageplade med bagepapir og varm dem midt i ovnen.
Ved serveringen: Fordel lidt af spinaten på 4 portionstallerkener. Læg herpå kartoffelskiver og de lune makrelstykker. Pynt med lidt gulerodsskiver. Bland resten af spinaten og gulerødderne til en salat, og server den sammen med sennepssauen til den røgede makrel.