Kategorier

Røget makrel med sennepsauce

Fisk, sauce, grøntsager 4 personer

Sennepsauce:
1 tsk sennepspulver
1 tsk honning
1 tsk hvidvinseddike
1/4 tsk engelsk sauce
½ tsk groft salt
Friskkværnet peber
3½ dl syrnet fløde 9%
1 kg nye kartofler i 1 cm skiver
2 dl vand
½ tsk groft salt
2 røget makrel ( 400g)
1 l frisk, grovrevet spinat
4 gulerødder i halve, skrå skiver

Varmetid: Ca. 7 min ved 200°

Sennepsauce: Rør sennepspulver, honning, eddike, engelsk sauce, salt og peber sammen. Rør syrnet fløde i. Smag sauceén til og stil den tildækket i køleskab i mindst ½ time. Kom kartoffelskiverne i kogende vand tilsat salt og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 8 min. Hæld dem til afkøling i et dørslag. Rens makrellerne for skind og ben. Skær fileterne i skrå skiver ca. 3 cm. Læg dem på en bageplade med bagepapir og varm dem midt i ovnen.

Ved serveringen: Fordel lidt af spinaten på 4 portionstallerkener. Læg herpå kartoffelskiver og de lune makrelstykker. Pynt med lidt gulerodsskiver. Bland resten af spinaten og gulerødderne til en salat, og server den sammen med sennepssauen til den røgede makrel.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.