Kategorier

Rødvinskogt svinemørbrad

4 personer

En fantastisk velsmagende ret der ikke er særligt tidskrævende eller svær at lave.

2 stk. mørbrad
1 pk. bacon i tern
1 stor bakke champignon
1 halv flaske god rødvin
salt
peber

Sovs:
½ l. fløde
skal af ½ øko-citron (for at undgå sprøjtemidler)
saft af 1/3 citron
jævning
kulør
salt
peber

Tilbehør:
råstegte kartofler
grønne bønner
brød

Svits bacon i stor jerngryde, og tag baconen op svits champignon i fedtet og tag op. Rens mørbraden for fedt og hinder, krydder med salt (ikke for meget, baconfedtet er salt i forvejen) og peber. Brun mørbraden i baconfedtet ved stærk varme, skru ned for varmen og hæld rødvin ved, så mørbraden er 1/3 – ½ dækket. Lad mørbraden simre i ca. 30 min. Tag den op, pak den i staniol og lad den hvile mens du laver sovs.

Sovs: Tilsæt og varm bacon og champignon i rødvin/fedt, tilsæt fløde. Jævn og giv kulør, tilsmag med salt, peber og citronskal og saft.

Servering: Mørbraden skæres i tynde skiver, anrettes på fad med en smule sovs over.

Kilde: Torben Ammitzbøll

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>