Kategorier

Rødvinsfondue

100 g perleløg
250 g markchampignon
2 persillerødder
250 g cherrytomater
400 g mørt oksekød – mørbrad, filet eller velhængt inderlår

2 kviste rosmarin eller timian
10 peberkorn
1 laurbærblad
1 flaske rødvin

Hæld kogende vand på perleløgene og lad dem trække ca. 5 min. Pil dem. Rens champignonerne. Skræl persillerødderne og skær dem i tynde skiver. Skyl cherrytomaterne. Skær kødet i terne 2×2 cm og 1 cm’s tykkelse. Anret det hele på et fad.
Tænd fonduen. Bring rødvin, krydderier og 1 spsk salt langsomt i kog i en gryde. Hæld det i fonduegryden og hold rødvinsmarinaden småsimrende. Sæt løg på nogle af de første spid, de skal have længst. Lad dem simre ca. 10 min. Tilberede herefter de andre grønsager ca. 5 min.
Kødet tilberedes efter ønske 2-5 min.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.