Kategorier

Rødtunge og olivensmør

Fisk, hovedret 4 personer

2 rødtunger 800 gr
Olivenolie

Olivensmør:
125 g blødt smør
15 sorte oliven uden sten
½ -3/4 tsk knust hvidløg
Lidt kinesisk svampesoya
3/4 -1 dl fint klippet persille
Lidt citronsaft
Peber

Bestil hele rødtunger med hoved og finner hos fiskehandleren. Bed ham rense dem indvendigt. Smørret skal røres sammen, et par timer før det skal bruges. Skyl evt. Oliven i koldt vand og hak dem groft med kniv. Tør dem i køkkenrulle. Rør dem i det bløde smør sammen med knust hvidløg og ½ tsk svampesoya. Klip renset persille i et glas. Den må ikke klippes helt fint. Rør den i smørret og lad det trække smag ca. 30 min.. Rør det igen sammen og smag til med lidt citronsaft, evt. mere hvidløg og soya og peber. Fugt et stykke alufolie med koldt vand og rul smørret i alufolien til en pølse med en diameter på 2½-3 cm. Læg rullen i køleskabet så smørret bliver hårdt. Skær ™ af smørret fra til stegning og sæt det frem, så det bliver blødt. Ca. 30 min før fiskene skal i ovnen, skylles de med koldt vand og tørres med køkkenrulle. Skær med en spids skarp kniv 3-4 lidt dybe rids ned gennem skindet på hver fisk. Smør det bløde olivensmør godt ned i ridserne. Dæk bunden af en bradepande med alufolie og smør den med olivenolie. Læg fiskene med lidt afstand i bradepanden. Lad panden stå køligt ca. 30 min.. Sæt bradepanden midt i en 200° varm ovn og steg fiskene 20-30 min Eller til de er gennemvarme det tykkeste sted. Tag panden ud og dæk med alufolie og et viskestykke. Lad fisken trække 5-10 min Server dem i bradepanden eller på et forvarmet stort fad. Pynt evt. Med lidt bredbladet persille ved siden af. Skær det kolde olivensmør i skiver og server det til sammen med kogte sspargeskartofler og tynde grønne bønner.

Der var en fejl i opskrifter: ca ™ af smørret, hvad det skal være ved jeg desværre ikke men prøv jer frem.

Kilde: Berlingske Tidende 13/3-96

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>