Kategorier

Rødbedesuppe

2 mellemstor løg, grofthakkede
4-5 skrællede rødbeder, skåret i terninger
2 gulerødder i terninger
1 porre i tynde ringe
smør/olie til stegning
1½ liter bouillon
salt
peber
2 dl syrnet fløde
2-3 skiver skinke

Svits løgene i smør og olie, tilsæt resten af urterne, men gem lidt porre til senere. Lad urterne svitse nogle minutter, før bouillon hældes ved og kogningen fortsætter ca. 20 minutter under låg. Afsvales noget, blendes og kommes tilbag i gryden. Husk: Suppen må ikke blendes kogende, fordi den varme suppe udvider sig og låget hopper nemt af. Smag suppen til. Lad den koge op og bland tynde porrestrimler og skinke skåret i terninger i. Serveres med syrnet fløde og groft brød.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>