Kategorier

Rød sildesalat

Brug fiskehandlerns udvandede spegesildefileter til denne salat, meget gerne fileter af de store, fede islanske sild.

2 store udvanded spegesildsfileter
1 lille løg
2 æbler
2 – 3 små kogte kartofler
6 – 7 skiver syltede rødbeder
1 lille syltet agurk

Dressing:
60 – 70 g mayonnaise
3 – 4 spsk ymer eller 18% creme fraiche
1 – 2 spsk rødbedesaft
1 tsk fransk sennep
salt, peber
evt. lidt sukker

Tilberedningstid: 25 – 30 min

Skyld sildefileterne, tør dem godt og skær dem i små terninger. Løget pilles og hakkes fint. Æblerne skylles, skrælles, hvis skrællen ikke er så pæn, befries for kernehuset og skæres i små terninger. Kartoflerne pilles og skæres ligeledes i terninger. Rødbederne skæres i terninger og agurken hakkes groft. Kom alle de klargjorte ingredienser i en skål. Rør den dressing af mayonnaise, ymer eller creme fraiche, rødbedesaft og sennep. Smag til med salt og peber og tilsæt evt. lidt sukker, hvis dressingen virker for sur. Vend dressingen i salaten, som stilles koldt, til den skal serveres. Salaten kan ikke frses ned og den har begrænset holdbarhed, selvom den stilles køligt.

Kilde: Dansk julemad af Vivi Berendt

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>