Brug fiskehandlerns udvandede spegesildefileter til denne salat, meget gerne fileter af de store, fede islanske sild.
2 store udvanded spegesildsfileter
1 lille løg
2 æbler
2 – 3 små kogte kartofler
6 – 7 skiver syltede rødbeder
1 lille syltet agurk
Dressing:
60 – 70 g mayonnaise
3 – 4 spsk ymer eller 18% creme fraiche
1 – 2 spsk rødbedesaft
1 tsk fransk sennep
salt, peber
evt. lidt sukker
Tilberedningstid: 25 – 30 min
Skyld sildefileterne, tør dem godt og skær dem i små terninger. Løget pilles og hakkes fint. Æblerne skylles, skrælles, hvis skrællen ikke er så pæn, befries for kernehuset og skæres i små terninger. Kartoflerne pilles og skæres ligeledes i terninger. Rødbederne skæres i terninger og agurken hakkes groft. Kom alle de klargjorte ingredienser i en skål. Rør den dressing af mayonnaise, ymer eller creme fraiche, rødbedesaft og sennep. Smag til med salt og peber og tilsæt evt. lidt sukker, hvis dressingen virker for sur. Vend dressingen i salaten, som stilles koldt, til den skal serveres. Salaten kan ikke frses ned og den har begrænset holdbarhed, selvom den stilles køligt.
Kilde: Dansk julemad af Vivi Berendt