Kategorier

Provencalsk hvidløgs-mayonaise [Aïoli]

Dip 4 personer

Den enkle opskrift:
6 fed hvidløg
150 g mayonnasie

Den tradionelle opskrift:
6 fed hvidløg
Køkken- eller Middelhavssalt
1 skive hvedebrød
2 æggeblommer
1 lille kop olivenolie
Mælk
Citronsaft

Den enkle opskrift: Den enkleste opskrift på den berømte sydfranske aïoli lyder således: Hvidløgene knuses og blandes sammen med mayonnaisen. Fjern løgenes hjerte, hvis de er ved at spire, for så har smagen tendens til at blive bitter.

Den tradionelle opskrift: Udblød brødkrummen i lidt mælk. Stød de hakkede løg med salt i en morter – eller brug blender. Tryk overflødig mælk ud af brødet og bland det med til en puré. Tilsæt så de håndvarme æggeblommer og rør så olien i dråbe for dråbe. Smag til med citron. Aïoli spises tradionelt med ristet flütes eller croutoner ~ alene som forret, til fisk eller en god klat midt i fiskesuppen. Den er en lækkerbidsken med hårdkogte æg, pillede rejer, grillede scampier eller selleristænger.

Kilde: Livsglad mad, Borgan’s folag.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.