Kategorier

Politikens laksetærte

Hovedretter, Tærter m.m., Fisk – Personer: 6

1 portion mørdej eller 1 pk frossen butterdej
250 g kogt laks i flager
1 spsk frisk, hakket dild
1 spsk Parmesan, stor
1 spsk Emmethaler, stor
4 æg
1/4 l piskefløde
1 knivspids Cayenne
salt og hvid peber

Rul dejen ud og beklæd en tærteform på 30 cm med den. Forbag den ved 200 grader i 15 min. Kom evt. tørrede ærter i, så bunden ikke hæver. Læg lakseflagerne jævnt ud over bunden. Pisk æg og fløde, tilsæt dild og den revne ost og smag til med cayenne, salt og peber. Hæld blandingen over laksen og bag tærten ca. ½ time, eller til den er gylden og hævet. Servér med en grøn salat med rå champignons i.

Kilde: Stine Hansen, 23 Aug 93

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.