Kategorier

Pocheret torsk med ristet grønkål

Bed fiskehandleren om ben og torskehoved og kog en fond på disse sammen med urter, laurbærblad, lidt hele peberkorn og salt.

800 g torskefilet i 4-8 stykker
½ liter fiskefond til pochering af torsk
6 store blade frisk grønkål
200 g jordskokker
200 g bacon i terninger
30 g klaret smør
salt, peber fra kværn

Sauce:
fiskefond fra pochering
1 dl piskefløde
Maizenamel
1-2 spsk fiskesennep
salt
peber

Rib grønkålen og findel den. Skræl jordskokkerne og skær dem i skiver. Rist bacon på panden med smør, tilsæt grønkål og lad den blive sprød, men pas på den ikke branker. Lad jordskokkerne stege med det sidste minut. Krydr med salt og friskkværnet peber. Pocher torskestykkerne i fiskefond. Tag dem op og hold dem varme. Si fonden og kog den igennem med piskefløde og lidt udrørt Maizena til passende konsistens. Smag til med fiskesennep, salt og peber.

Servering: Fordel grønkålsblandingen på fire varme tallerkner, læg torsken på og hæld lidt sauce over. Giv resten af saucen til med små kogte kartofler.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.