Kategorier

Pocherede pærer med karamel og Sabayon-is

8 personer

6 dl vand
½ dl citronsaft
225 g perlesukker
8 pærer
kornene af 1 stang vanille
5 æggeblommer
6 dl piskefløde
1 sjat Kirsch eller cognac

Karamel:
75 g sukker
1½ dl piskefløde

Pynt:
små friske kviste mynte

Bring vand, citronsaft og sukker i kog og lad det koge kraftigt uden låg i 2 min. Skræl pærerne og skrab det grønne af stilkene – forsigtigt, så de ikke brækker af. Kom pærerne i sukkerlagen, læg låg over og bring dem i kog. Skru ned, når de koger, og lad dem koge sagte under låg i 15 min. Sluk og lad pærerne stå under låg, til de er kolde. Tag dem op på et fad og stil dem i køleskabet med film over. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Kom det i sukkersiruppen, bring den i kog og lad det koge hraftigt uden låg til en tynd sirupsagtig konsistens. Pisk den spilkogende sirup i æggeblommerne. Pisk til en let og luftig masse. Pisk fløden til skum og vend den forsigtigt i æggecremen. Fyld iscremen i en metalform og stil den straks i fryseren. (Kan laves dagen i forvejen). Smelt sukkeret til karamel, hæld fløden i og lad det koge kraftigt, til en tyk cremet konsistens. Køl af. Tag de kolde pærer ud og pynt med karamellen. Anret isen i kugler. Brug en pære til hver portion, pynt med mynte og server straks.

Kilde: Ude og Hjemme, nr 46 1995.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>