Kategorier

Pirogger med kødfyld

(ca. 12 stk.)

3¾ dl hvedemel
100 g koldt smør
½ tsk salt
¾ tsk bagepulver
1½ dl ymer

1 løg
1 gulerod
150 g hk. oksesmåkød
15 g dulle
½ tsk carry
1 tsk salt
peber
1 spsk koncentreret tomatpuré
æg til pensling

Skær dullen i firkanter og gnid dem sammen med melet, brug fingrene. Tilsæt salt, bagepulver og ymer og ælt dejen sammen med hænderne.
Pak dejen i alufolie og læg den i køleskabet, mens fyldet laves.
Pil løget, skær det igennem på tværs og skær de to løghalvdele i skiver, så de får den rette størrelse. Skræl guleroden og riv den groft.
Varm dullen nøddebrunt på en stegepande sammen med carryen og svits oksekødet, så “det falder fra hinanden”.
Tilsæt æg og gulerod og lad det stege ved jævn varme 3-4 min. sammen med kødet.
Tag panden fra varmen og smag fyldet til med salt, peber og tomatpuré. Lad fyldet køle lidt af, inden du begynder på dejen, ellers smelter den.
Drys lidt mel på bordet og rul dejen ud i en stor plade med kagerullen, ca. 40×30 cm.
Skær dejen i firkanter, der måler ca. 10×10 cm. Læg 1 spsk fyld på hver firkant, men ikke helt ud til kanten, så flyder det ud under bagningen. Pensl kanten med æg og fold dejen over, så der dannes trekanter. Læg piroggerne på bagepladen og tryk kanten til med en gaffel.
Pensl piroggerne med æg og bag dem gyldenbrune på ovnens midterrille.
Servér dem lune.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.