Kategorier

Penne med aubergine og oksekød

Pasta, hovedret 4 personer

800 g okseinderlår
400 g penne eller maccheroni
2 dåser flåede tomater
8 spsk olivenolie
2 spsk smør
4 skiver prosciutto – ital. skinke
2 salatløg
5 champignoner
1 aubergine – 700g
2 spsk reven parmesan
3 hønselever
2 dl tør hvidvin
Salt – friskkværnet peber

Ophed 2 spsk. olivenolie i kasserollen. Svits den hakkede skinke og de hakkede løg til de er blanke. Tilføj oksekødet og steg grundigt ved god varme – 170°. Sænk varmen, når kødet har taget farve og tilsæt vinen. Kog videre ved lav varme til vinen er kogt bort. Hæld så de hakkede tomater ved, smag til med salt og peber og kog videre under låg – gerne op til et par timer. Læg låg på kasserollen og rør fra tid til anden. Kontrollér at stegen ikke steger tør. Tilsæt evt. lidt vand.

Skær i mellemtiden svampene i skiver og hak hønseleveren. Svits begge dele i smør på en dyb pande i fem minutter – drys salt og peber over efter smag og hold varm. Skær oksekødet i passende tern og kom kød og saucen til svampene og leveren. Rør godt rundt. Kog pstaen al dente, si den og kom den i en varm skål. Skær auberginen i strimler og svits dem i den resterende olivenolie til de er brune og bløde. Drys Parmesan over pastaen og rør rundt. Kom halvdelen af saucen ved og rør igen med forsigtighed. Servér pastaen portionsvis på dybe tallerkner, toppet med aubergine-strimler. Byd ekstra sauce og Parmesan.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.