Kategorier

Peberbøffer ( steak aux poivres )

Kødretter 4 personer

4 skiveroksefilet eller rumpsteak – ca. 600 g.
1 spsk friskkværnet sort eller grøn peber
2 spsk olivenolie
100 g smør
3 spsk cremefraiche
4 spsk cognac
Salt

En rigtig vinterret – og peberen letter fordøjelsen.

Bøfferne vendes i peberet, som skal være meget groft og trykkes godt ind i kødet – det går nemmest med en spiseske. Sort og grøn peber fra madagascar giver finest smag. Lad kødet hvile en halv time, så pebersmagen trænger ind. Først skal bøffen ‘lukkes’ ved at begge bøffens sider svitses et øjeblik på panden i glohed olie. Olien hældes fra og kan genbruges. Kom så smørret på panden og steg bøfferne, lidt eller meget, ved kraftig varme, men smørret må ikke branke! Når kødet er passende stegt, drysses salt over. Så kommer det store øjeblik: cognac’en hældes over og skal omgående antændes, så ha’ tændstikken parat. For at opnå det festlige ‘puwhhh’, skal spritten være lunket i forvejen. Hold hovedet væk! Flambering skaber feststemning og bør udføres ved bordet … Men øv det forud! Spritten brænder på et øjeblik og bøfferne sættes fra på et forvarmet fad. Nu skal cršme fraichen tilsættes kødkraften på panden. Der må også gerne rundes op med en klat smør. Pisk let over svag varme. Franskmændene elsker pommes frites til. Gode gammeldags brasekartofler er lige så lækre – de hedder pommes sautées på fransk ~ men det er det samme. Rødvin er selvskreven. Kødet kan også grilles og serveres med en klat persillesmør toppet med en dusk vandkarse.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>