Kategorier

Pastasalat med hvidløgsdressing

1 salathoved
200g pastapenne
100g bacon i strimler
4 skiver formbrød
½ dl olivenolie
salt
2 tomater
200g skivede champignoner
frisk basilikum

Dressing:
1 dl mayonnaise
2 dl creme fraiche 18%
2 tsk tomatketchup
1-2 fed hvidløg
salt
peber

Fjern stokken fra salathovedet, skyl det og lad det dryppe af. Kog pastaen efter anvisning på pakken og lad den dryppe godt af. Rist baconen sprød og kom den over på et stykke køkkenrulle. Skær brødet i små terninger og rist dem gyldne og sprøde i olien. Tag dem over på et stykke køkkenrulle og drys dem let med salt.

Dressingen: Rør mayonnaise og creme fraiche sammen. Smag til med ketchup, de pillede pressede hvidløg, salt og peber. Vend de næsten kolde penne i dressingen. Skær tomaterne i terninger og bland dem i sammen med de skivede champignoner. Kom de skyllede iturvne salatblade i bunden af en skål og fyld pastasalaten i og pynt med de sprøde baconterninger og frisk basilikum. Server de sprøde brødterninger til.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.