Kategorier

Pasta og tørrede bønner

Pasta, middagsret 4 personer

1½ kg svinekam
400 g maccheroni, penne
400 g tørrede bønner
1 dåse flåede tomater
1 fed hvidløg
3 spsk olivenolie
Salt – friskkværnet peber

Udblød bønnerne i vand i 5 timer. Kog svinekødet med 4 l. vand i 1 time. Hæld vandet fra og hæld 4 l. frisk vand ved, 2 tsk. salt, peber, hvidløget, olien, de udblødte bønner og de purérede tomater. Småkog i 3 kvarter – eller til bønner og kød er møre. Rør hyppigt, men forsigtigt. Kog pastaen al dente, dræn den og kom den i gryden. Rør forsigtigt og lad retten simre en halv snes minutter uden låg. Svinekødet skæres i skiver før serveringen. Kraftig kost – Hvidløgsbrød er velegnet hertil.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.