Kategorier

Pasta med rødtunge og koriander limesauce

Italiensk, pasta, fisk 4 personer

4 rødtungefileter (100g)
2 spsk hvedemel
½ tsk salt
Peber
25 g smør
4 skalotteløg
½ spsk olivenolie
1-2 små røde udkernet fint
Hakket chilli (evt 1 stor)
1 dl halvtør hvidvin
1 spsk fint hakket koriander
3 dl grønssagsboullion
1 dl fløde 13%
3 tsk majsstivelse
Saft og skal fra 1 lime
2 æggeblommer
½ tsk salt
250 g pasta

Tilbehør:
Et italiensk brød

Fileterne skæres igennem på langs. Vendes i mel krydres med salt og peber. Steges gyldne i smør 2-3 min på hver side. Løgene hakkes fint. Svitses i olien med chilli i 2-3 min. uden at tage farve. Hvidvinen hældes ved og koges ind til det halve. Koriander og boullion tilsættes. Majsstivelsen udrøres i fløden og røres i koges kort igennem saucen smages til med limesaft og lidt revet skal. Æggeblommerne røres med salt. Lidt af saucen (ca. 1dl) røres i. Hældes i saucen under piskning. Herefter må saucen ikke koge yderlige. Pastaen koges efter anvisning på emballagen. Fordeles på varme tallerker. Saucen hældes over.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.