Kategorier

Pasta med grønsager fra ovnen

Pasta, middagsret 4 personer

400 g pasta -(conchiglie, penne maccheroni)
2 zuchini / courgetter
400 g solmodne tomater
1 gul peberfrugt
1 rød peberfrugt
2 sm auberginer
3 fed hvidløg
1 spsk basilikumblade
3 spsk olivenolie
100 g mozzarella
Salt – friskkværnet peber

Skær zucchini’er, tomater og auberginer i skiver. Fjern frugtstolen fra peberfrugterne og skær dem i ringe. Hak hvidløgene og basilikumbladene – gem evt. et par blade til pynt. Sønderdel osten groft. Forvarm ovnen ved kraftig varme – 230°. Fordel grønsagerne på ovnens stegeform eller i et ildfast fad og drys de hakkede hvidløg og basilikumblade, salt og peber over. Stænk med olivenolien, bland ingredienserne grundigt og bred dem i et jævnt lag. Sæt dem i ovnen i en halv time. Tag grønsagerne ud og drys mozzarella’en og evt. basilikumblade over. Bland så med den kogte pasta, smag til med salt og peber og servér. Saucen egner sig også til kold pasta.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.