Kategorier

Past¡tio (græsk makaronigratin)

Pasta, oksekød 1 fad

200 g makaroni
1 løg
5 spsk smør
600 g hakket oksekød
3 tomater
2 spsk friskhakket persille
Salt og friskkværnet peber
1 knivspids stødt kanel
1 kop tør hvidvin
3 kopper mælk
4 spsk mel
1 nip friskreven muskatnød
3 æg
½ kop reven kefalotiriost

Forberedelser: 40 minutter

Tilberedning: 1 time

I stedet for kefalotiriost kan anvendes parmesan.

Makaronien koges 15 minutter i spilkogende saltet vand og drypper af. Løgene pilles og hakkes. 2 spsk smør smeltes på en pande, og løget svitses gennemsigtigt. Kødet tilsættes og steges under omrøring, til det bliver gråt. Tomaterne skylles, ridses i kryds, lægges i kogende vand et øjeblik og flås. Det grønne stilkfæste udstikkes, og tomaterne skæres i både og presses gennem en sigte. Tomatmosen røres i kødet. Persillen tilsættes, og alt krydres med salt, peber og kanel. Vinen hældes ved, og kødsaucen koges sagte og uden låg i 15 minutter under jævnlig omrøring. Imens varmes mælken uden at komme i kog. Resten af smørret smeltes i en gryde, melet sigtes i og får lov at tage lidt farve under omrøring. Mælken tilsættes langsomt og under omrøring. Saucen krydres med salt, peber og muskat og skal derefter koge sagte i 5-10 minutter. Derved mister den sin melede smag og bliver tykkere. Saucen tages af blusset. 2 æg piskes sammen og vendes i saucen. Ovnen forvarmes til 200g. Halvdelen af makaronien hældes i et smurt ovnfast fad og drysses med halvdelen af osten. Det sidste æg piskes sammen og røres i kødsaucen, som hældes over makaronien i fadet. Resten af makaronien fordeles over. Resten af osten røres i mælkesaucen, som hældes over gratinen. Gratinen bages gylden i 35-45 minutter på næstnederste ovnribbe. Gratinen serveres varm med en salat til.

Kilde: Lademanns Nye Kogebøger: “Græsk køkken”

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>