Kategorier

Parmesanbrød

ca. 20 stk.

100 g smør
3 dl mælk
50 g gær
8 dl hvedemel
1 tsk salt
1 dl reven parmesanost
1 spsk oregano
smør til formen
smeltet smør til formen

Smelt fedtstoffet, tilsæt mælken og varm det, til det er fingervarmt. Smuldr gæren i en skål og hæld dejvæsken over, rør rundt. Bland mel, salt, ½ dl parmesanost og ½ spsk oregano. Kom det i skålen. Arbejd dejen smidig og lad den hæve til dobbelt størrelse, ca 30 min. Læg dejen ud på et bord og rul den ud til en længde. Skær længden i tyve stykker. Form stykkerne til runde boller og læg 14 af bollerne i 2 rækker i en smurt, aflang form, ca 2 l. Pensl bollerne med smeltet smør. Placér resten af bollerne ovenpå i rillen mellem de 2 rækker, pensl med fedtstof og drys resten af osten blandet med resten af oregano over. Dæk det til og lad det hæve i 30-35 min. Bages ved 200 grader i ca 40 min på nederste rille. Lad brødet køle og vend det ud på en rist.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>